Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Rengeteg az álláshirdetés Borsodban – dobogós helyen állunk

Miközben 25 százalékkal nőtt a munkavállalók álláshirdetéseinek száma 2021 hasonló időszakához képest, a betöltésre váró állások száma csak 1 százalékkal emelkedett éves szinten.

2021 első negyedéve óta ez az első alkalom, hogy éves alapon emelkedett a jelentkezések üteme, az elmúlt időszakot a folyamatos csökkenés jellemezte. Mostanra az ország egészében megnőtt az álláskeresési kedv.

Szakterületeként nézve továbbra is a vendéglátás, hotel, idegenforgalom esetében látható a jelentkezések legnagyobb mértékű növekedése, amelyet a mezőgazdaság követ, míg a lista másik végén az IT üzemeltetés, egészségügy és a szállítás látható – közölte a Profession.hu szerdán az MTI-vel.

Az év első két negyedéhez hasonlóan továbbra is Budapesten és Pest megyében a legintenzívebb a munkaerőtoborzás, amelyet Győr-Moson-Sopron, majd Fejér megye követ. Az arányokat tekintve azonban Tolna megye hirdetési számai gyarapodtak a legnagyobb mértékben, a második helyen Pest és Fejér megye áll, amit Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megye, valamint Győr-Moson-Sopron megye követ.   

A meghirdetett állások száma a legnagyobb mértékben, 64 százalékkal a cégvezetés-menedzsment területén nőtt, ezt követi a vendéglátás, a mérnök és az adminisztráció területeken.