Kezdőlap KÉK HÍREK

Rosszul teljesítettek a teherautó- és buszsofőrök a közlekedésbiztonsági ellenőrzésen

Harminckilencen túl gyorsan vezettek, de olyan is volt, aki ittasan ült a volán mögé.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata 2022. éves terve alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság október 10-e és 16-a között fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtott végre.

Az akció a teherautók és buszok, illetve azok vezetőinek ellenőrzésére (okmányok, rakományok, műszaki állapot, vezetési befolyásoltság, pihenőidő, stb. ellenőrzése, de az egyéb szabálysértések, esetleges bűncselekmények és az illegális migráció megelőzése és felderítése is feladat volt) terjedt ki.

Az ellenőrzéssorozatban összesen 95 rendőr vett részt, amelynek során 26 autóbuszt és 268 tehergépjárművet vontak intézkedés alá a megyében.

Az akcióban a járőrök – a tachográf készülék vizsgálatakor, illetve méréssel – 39 esetben észleltek sebességtúllépést, három esetben a pihenőidő be nem tartását, egy esetben ittas vezetést, 23 esetben a passzív biztonsági eszközök használatának hiányát, 28 esetben a jármű- és rakománybiztonság hiányosságát állapították meg, míg további 14 esetben a járművezetői, illetve járműokmányokkal kapcsolatban fedtek fel hiányosságot – közölte pontos adatokat a police.hu.