Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Senki nem marad szomjan az állomásokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte vizet oszt a MÁV-Start és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon.

A MÁV a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon 10 és 17 óra között biztosít ásványvizet, a Volánbusz pedig 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson, illetve a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain.  

Tájékoztatásuk szerint a vonatra várakozók így Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet.

A busszal utazók pedig Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, míg a vidéki városok közül Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen vehetik igénybe ezt a segítséget.

A társaság arra is felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a nagy melegben elegendő mennyiségű folyadékkal keljenek útra.

Fotó: Pixabay