Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Siker! Újra kinyit a Barlangfürdő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig példátlan együttműködés teszi lehetővé a miskolctapolcai Barlangfürdő pénteki újranyitását.

Miskolctapolca ikonikus turisztikai attrakciójának nemrég az elszabadult rezsiárak miatt kialakult, az idegenforgalmi szektort különösen súlyosan érintő országos válsághelyzet miatt kellett bezárnia kapuit. A bezárás hírére egy emberként mozdult meg a miskolci turisztikai és vendéglátós szektor. Veres Pál, Miskolc MJV polgármesterének és Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének kezdeményezésére azonnali egyeztetések kezdődtek a turisztikai vállalkozások képviselőivel és a fürdőket üzemeltető Miskolc Holding Zrt.-vel.

Az első ilyen megbeszélést Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezetésével október 17-én, hétfőn tartották a városházán, amelyet másnap egy újabb követett, kevesebb, mint egy hétre rá pedig megszületett a megállapodás – olvasható az önkormányzat közleményében.

A vendéglátós és a turisztikai vállalkozások képviselői szándéknyilatkozatban vállalták, hogy több mint 20 millió forintot adnak össze, a városvezető pedig közölte, hogy az Önkormányzat, az átmeneti bezárás alatti állagmegóvásra fordított 100 millió forinton felül további 22 millióval járul hozzá a mielőbbi újranyitásához.

A mai (október 24.) rendkívüli sajtótájékoztatón a polgármester azt is bejelentette, hogy a megfelelő jogi és technikai folyamatok lezárultáig a Városvédelmi Alapból megelőlegezik a vállalkozások 20 millió forintos vállalását.

A megállapodás értelmében a Miskolctapolca Barlangfürdő október 28-án, a hosszú hétvégét megelőzően újra kinyit. Emellett pedig a felajánlást tevő turisztikai vállalkozások, illetve szakmai szervezetek részvételével az Önkormányzat létrehoz egy turisztikai kerekasztalt a hosszútávú együttműködés céljából.