A könyvtárosok valószínűleg már 44 évvel ezelőtt lemondtak arról a bizonyos kazettáról, de valakinek most, 44 hosszú év után eszébe jutott, hogy vissza kellene vinni.

Egészen elképesztő esetről számolt be a texasi San Antonio Public Library: a könyvtárosok ugyanis megosztották, hogy egy egészen váratlan dologra bukkantak, egy Beatles kazettára, melyet 44 évvel ezelőtt kölcsönöztek ki.
A könyvtár közölte, hogy a kazettán egy, a Beatles tagjaival, John Lennonnal és Paul McCartneyval készült interjú felvétele található, melyet nemrég valaki névtelenül bedobott a könyvek visszaváltására szolgáló dobozba.

Egy kisebb nyomozás után megállapították, hogy a kazettát több mint négy évtizeddel ezelőtt, egészen pontosan 44 éve kölcsönözték ki a Westfall Branch Library könyvtárból.
A könyvtár egy vicces hangvételű Facebook-bejegyzésben úgy kommentálta a történteket, hogy “szerencsére 2021 októbere óta már nincs bírság”, hozzátéve, hogy ha e hír bárkiben buzgóságot ébresztene annak kapcsán, hogy az évtizedekkel ezelőtt kikölcsönzött, ám végül soha vissza nem vitt könyveit visszaszolgáltassa a könyvtárnak, itt a remek alkalom, hiszen még 44 év után sem kell késedelmi díjat fizetni.