Idénnyitó sajtótájékoztatót tartott június 27-én, kedden a DVTK, ahol dr. Bajúsz Endre többek között azt is elmondta, hogy szerződést hosszabbított a klub Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

– A bennmaradás a célunk, de mivel 12 csapatos a mezőny, 2-3 győzelem után a dobogót, 2-3 vereséget követően pedig a kiesést latolgatják majd a következő találkozót beharangozó újságcikkek – mondta a sajtótájékoztatón dr. Bajúsz Endre sportigazgató. – Tehát a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat.

Hozzátette, eddig hat játékos érkezett és hét távozott, de lesznek még mozgások, hiszen egészen szeptember 6-ig nyitva a piac.

„Az átigazolásoknál a legfontosabb szempont az volt, hogy a csapat játékstílusába illeszkedő labdarúgók érkezzenek.”
/Kuznyecov Szergej, a Diósgyőri VTK vezetőedzője/

– Még két-három játékos távozhat, így 24-26 fős keretet tervezünk, ami a sérülések függvényében változhat – fogalmazott a sportigazgató. – Többkörös kiválasztás után ültünk le tárgyalni, a játéktudás mellett annak is utánajártunk, milyen személyiséggel rendelkezik a kiszemelt, hogyan viselkedett korábbi klubjaiban. Az igazolásoknál jó játékosokat kerestünk, azt néztük, hogy ki milyen teljesítményre képes, és megfelel-e a vezetőedző elképzeléseinek. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb külföldi játékosokat szerződtetni, mert nem szeretnénk senkit sem kivásárolni a futó szerződéséből. De azt már most el tudom mondani, hogy hosszú távon ez meg fog változni.

– Majdnem új csapatot kell építeni, nincs sok időnk, de keményen dolgozunk, mert már az első meccsen olyan csapatot akarok kiállítani, amelyik csak a győzelemre játszik – jelentette ki Kuznyecov Szergej.

– Természetesen ilyenkor fáradtak a lábak, de ennek van itt az ideje, most tudjuk megszerezni a kellő erőállapotot annak érdekében, hogy a bajnokságban eredményesek legyünk – mondta Holdampf Gergő csapatkapitány. – Időre van szükség, hogy összeszokjunk az új játékosokkal, és a bajnoki nyitányra jó egységet alkossunk.

A DVTK, amely a másodosztály bajnokaként jutott fel az élvonalba, egyéni edzésekkel kezdte el a felkészülést, múlt hétfőtől pedig már együtt edz a csapat, s hamarosan Ausztriába utazik edzőtáborba.


Néhány konkrétumot is elárult a játékosokról dr. Bajúsz Endre :

  • Senkó Zsombor több játéklehetőségre vágyott, kapott egy új lehetőséget, megegyeztünk az elválásban.
  • Vajda Botond, szerette volna máshol kipróbálni magát, és jelentkezett egy klub, amelyik kifizette a kivásárlási összeget, így elengedtük.
  • Koman Vladimirrel, már az előző bajnokság végén egyeztettünk. Jelenleg csapatot keres magának, ha ez sikerül, akkor közös megegyezéssel szerződést bontunk vele
  • Viczián Ádámért több csapat bejelentkezett. Megfelelő ajánlat esetén elengedjük
  • Papp Marcell velünk kezdte a felkészülést, és a szakmai stáb döntést hoz róla az edzőtáborban
  • Szőke Adrián Topolyáról június 30-án tér vissza, utána tárgyalunk vele
  • Jurek Gábor egyénileg edz, bízunk benne, hogy hamarosan csatlakozni fog a csapathoz

Kuznyecov Szergej a következőket tette hozzá:

  • Aki teljesített, az maradt, egyedül Cseke Benjámin jelent kivételt, akit visszarendelt a Mezőkövesd.
  • Eze Vincent Okeuhie technikailag, gyorsaságban rendben van, de sokat kihagyott. A napokban izomhúzódást szenvedett, emiatt nem biztos, hogy elutazik velünk az edzőtáborba, így nem valószínű, hogy leigazoljuk.
  • Godferey Bitok Stephen kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, gyors, rendelkezik európai tapasztalattal, taktikai téren viszont fejlődnie kell. A mai meccs után dönteni kell, hogy marasztaljuk-e, mert van egy ciprusi ajánlata.

/Nyitókép: Szabó Krisztián/DVTK/