Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A két csapat a bajnokság során szoros és parázs hangulatú mérkőzéseket játszott egymás ellen. A döntő első mérkőzésén is hasonló hangulatra és játékszínvonalra lehet számítani.

A nyáron még nem gondoltuk, hogy esélyesként jutunk be a liga döntőjébe – emlékezett vissza Bagó László vezetőedző. Majd rátért a jelenre és az előttünk álló kihívásra: – Jól mennek a dolgaink, egy kicsit fáradtan, de jó hangulatban készülünk a következő megmérettetésre. Az első sípszóra ezt a fáradtságot a küzdőszellem fogja felváltani. Azt bizonyították már a srácok, hogy tudnak röplabdázni, azonban emellett az eddigi sikereink titka az összetartó csapatmunka, valamint az ellentmondást nem tűrő harcosság, ami az elődöntőt is végig kísérte. Amikor az óvatlan néző már temetne minket, akkor jövünk mi. Bármilyen állásból képesek voltak a fiúk fordítani, ami azt mutatja, hogy mentálisan és fizikálisan is rendben vagyunk. A döntőben viszont el kell kerülnünk ezt a hullámzó teljesítményt, nem bízhatunk mindig a sikeres és szerencsés végjátékokban. Nem lesz problémánk, ha határozott agresszív játékkal az első pontoktól a meccslabda beütéséig nyomást helyezünk az ellenfélre. Nehéz helyzetekben pedig alap a fegyelmezett, taktikus játék. Két harcos csapat szoros küzdelme lesz a párharc. A nézők nem fognak unatkozni. Vasárnap azért utazunk Szegedre, hogy visszaszerezzük a pályaelőnyünket.

Visszatekintve nehéz párharcon keresztül sikerült a döntőbe jutni, úgy érzem megérdemelten – mondta Kovács Zoltán játékos, aki pályafutása során már több döntőn is szerepelt. – Szeged csapatát jól ismerjük , két azonos erősségű csapat vivja a döntőt. domináns játékosaikra igyekszünk a figyelmet fordítani mellett sok múlik a nyitásfogadásunkon. Az aznapi pillanatnyi forma fog dönteni.

A mérkőzést élőben közvetítik a MEAFC YouTube-csatornáján.