A hétvégi bajnoki mérkőzés után az Euroligában is összemérte az erejét a DVTK HUN-Therm a Sopron Basket gárdájával.

Völgyi Péter együttese tegnap sokkal összeszedettebben játszott.  A kiegyenlített nyitónegyedet követően a nyáron érkezett Brittney Sykes kosaraival a házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést, majd bő három percen át 23-16 állt a nagyórán. A 20 perc alatt csak két triplát dobó Sopron ismét elhúzott nyolc ponttal, de Kiss Angelikának köszönhetően a nagyszünetben öt pont volt a miskolci gárda hátránya (38-33).    

Térfélcsere után az ausztrál Alice Kunek három triplát is szerzett, és 58-44-nél elúszni látszott a meccs a vendégek számára. A 62-47-ről induló zárószakaszban a Diósgyőr főként a magyar válogatott Aho Nina révén tartotta a 8-10 pontos különbséget, amely a hajrára is megmaradt, így a zöld-sárgák megőrizték veretlenségüket a szezonban.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, 3. FORDULÓ

SOPRON BASKET–DVTK-HUN-THERM 75–65 (20–16, 18–17, 24–14, 13–18)

Nem játszottunk rosszul, de volt két-háromperces periódusunk, amikor nem azt játszottuk támadásban, amit megbeszéltünk. Ezt egy ilyen összeszokott, jó csapat, mint a Sopron kihasználja, ezért nem lett szorosabb a végjáték. Az első félidőben mi a ziccerekkel, ellenfelünk a külső dobásokkal állt hadilábon. A harmadik negyedet indiszponáltan kezdtük, rosszul reagáltunk a Sopron játékára, és akkora különbség alakult ki, amit nem lehetett ledolgozni. Elégedett vagyok, sok értékes momentumunk volt – nyilatkozta Völgyi Péter, a DVTK HUN-Therm vezetőedzője.