Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Szettet lopott a PSE-től a MEAFC

Bagó László együttese az utóbbi évek egyik legmeghatározóbb csapatát a budapesti Pénzügyőr SE-t fogadta az egyetemi körcsarnokban.

Az első szett két hazai ponttal indult amire két vendég pont érkezett válaszul (2:2). Ezek után a csapatok nem engedték el egymást kezét és fej-fej mellett termelték a pontokat. Borsodi oldalon Fenyvesi és Árva hozta a pontokat. Ez a kiélezett csata egészen 15:15-ig ment aztán hazai oldalon több pontatlanság is becsúszott a játékban, amit a fővárosi gárda ki is használt (15:19). Bagó mester időkéréssel próbálta tördelni a játékot, de ez sajnos nem volt elég ahhoz Csizmadiáék beérjék a PSE-t és így 19:25-ös vendég sikerrel zárult az első etap.

A második felvonás elején gyorsan 1:4-es budapesti vezetést mutatott az eredményjelző, de Kozsláéknak sikerült visszakapaszkodni 4:4. Ahogy az előző szettben itt is kéz a kézben mentek a csapatok egészen (8:8) -ig amikor is egy nagyobb vendég előny alakult ki 9:12. Dudásék nem adták fel és be is érték a vendég gárdát (15:15). A végjátékra is együtt léptek be a csapatok (20:20) aztán elindult az idegek harca mindkét fél szerzett pontot (23:23) majd a végén jobban jött ki a lépés csapatunknak és 23:25 arányban be is húzta ezt a felvonást.

A hátralévő szettekre a vendégek átvették a mérkőzés irányítását és szépen lassan őrölték fel csapatunkat. Bár a borsodi gárda küzdött becsülettel, de a sok egyéni hiba és taktikai fegyelmezetlenség megpecsételte sorsukat. A mérkőzést a Pénzügyőr SE nyerte 1:3 arányban.

MEAFC-Peka Bau – Pénzügyőr SE 1:3 (-19, 23, -18, -19)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 120 néző. V.: Jámbor, Rácz.

MEAFC: Kozsla 3, Kanellopulosz 1, Fenyvesi 14, Csizmadia 10, Komlósi 4, Árva 14. Csere: Dudás (liberó), Simkó 1, Szabó P. 1, Kapusi, Kovács Z. 1. Vezetőedző: Bagó László

PSE: Rása 11, Keen 3, Szalai 16, Mihálovits 2, Kovács Z. 16, Kiss D. 13. Csere: Feliciano (liberó), Kispál, Solti, Tóth K. 1, Majoros 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Edzői értékelés:

Bagó László: – A kulcspillanatokban nem volt meg a kellő tűz és lelkesedés, ezért az extrapontok hiánya szép, csendes beletörődött vereségbe torkollott. Nincs más, mint előre tekinteni, van közel 1 hónap, hogy felkészítsük magunkat a számunkra fontos meccsekre.

Jókay Zoltán: – Kár a második játszmáért, amikor is többet hibáztunk a kelleténél. Amikor megvolt a türelmünk, és helyén volt az eszünk, akkor meglett a játszmagyőzelem is.

Ezúton is köszönjük az egész éves szurkolást szurkolótáborunknak. Most kisebb pihenő következik, hogy a szezon második felében újult erővel térjünk vissza. A 2024-es esztendő első mérkőzése január 12-én 19 órától lesz a VRC Kazincbarcika otthonában.

Arra bíztatják szurkolóikat, hogy kísérjék el a csapatot Kazincbarcikára (hiszen csupán 25 km), hogy egy remek hangulatú mérkőzés kerekedjen majd ezen a borsodi rangadón. Az ultracsoport közös utazást szervez, mely szerint az utazás volán busszal történne Miskolc Búzatérről Kazincbarcikára! A szervezett szurkolói csoport a Miskolcról 17:15-kor a 11-es kocsiállásról induló autóbusszal utazik, ami Kazincbarcika városházára ér 18:01 percre!