Az Ultras Diósgyőr a DVTK támogatásával, "Ti vagytok a legnagyobbak!" jeligével szervezett nagyszabású jótékonysági akciót.

A pénzzel a B-A-Z. Megyei Kórház Gyermek Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs osztály kis betegeinek a gyógyulását szeretnék segíteni.

A DVTK – Szombathelyi Haladás mérkőzés előtt Dr. Révész János, a Megyei Kórház főigazgatója kihangsúlyozta, hogy az Ultras Diósgyőr által gyűjtött pénzt – a hagyományoknak megfelelően – az intézmény a jótékonysági akció végén megduplázza.

A DVTK vezetése pedig úgy döntött, hogy a klub egymillió forinttal járul hozzá az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös jótékonysági gyűjtéséhez. Jó hír, hogy szerda délutánig már több mint egymillió forint összegyűlt, így a DVTK vezetésének felajánlásával összesen már több mint kétmillió forintnál tart az akció.

Az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös gyűjtése 2022. december 10-én, 19 óra 10 percig tart.

Az adományokat a DSZK (Diósgyőri Szurkolók Közössége) számlaszámára lehet utalni:

11600006-00000000-83461268

Külföldi utalás esetén pedig az utalásokat a HU26116000060000000083461268 számlaszámra várják.

A közlemény rovatba azt kérik feltüntetni, hogy: „FEKVŐTÁMASZ”!

Ferenci Gábor, akinek kislánya, Dia a tavalyi esztendőben, kisiskolásként daganatos betegségben hunyt el, a DVTK – Szombathelyi Haladás mérkőzés előtt a szurkolókkal és a klub sportolóival együtt nyomta le a vállalt százezer fekvőtámaszhoz hiányzó utolsó százat, a DVTK és a Haladás labdarúgói pedig a kezdő sípszó előtt a játékvezetőkkel közösen hívták fel a figyelmet az akcióra.

– Kommunikációs és marketing vezetőként nagyon nagy öröm és büszkeség volt számomra, hogy az Ultras Diósgyőr és a DVTK közös akciója bejárta nem csak a helyi, hanem az országos sajtót is – nyilatkozta dr. Világi Péter, a klub kommunikációs és marketing igazgatója. – Ferenci Gábor előtt ezúton is szeretném a klub nevében megemelni a kalapom, hiszen az, amin ő és a családja keresztülment, sokakat összeroppantott volna. Azt hiszem, mindannyiunk számára inspiráló lehet az az erő és tenni akarás, ami benne munkálkodik. Miután a gyűjtés elérte az egymillió forintot, a klubvezetés úgy döntött, hogy mellé tesz még ugyanennyit, így jelenleg kétmilliónál tartunk, viszont messze még a vége, ezért továbbra is arra biztatok mindenkit, hogy lehetőségének megfelelően támogassa a gyűjtést, hiszen ezek az adományok biztosan jó helyre kerülnek.