A Jegesmedvék az FTC-Telekom otthonában játszottak csütörtökön.

Az Erste Liga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén – a párharc többi mérkőzéséhez hasonlóan – ezúttal is szoros csata zajlott a jégen. Végül a hazaiak egy góllal jobbnak bizonyultak, így 3-1-es összesítéssel folytatódik a sorozat január 25-én, szombaton a Miskolci Jégcsarnokban.

Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzés

2023. február 23. 18:30
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-2
/Budapest, Tüskecsarnok, 1154 néző/

Játékvezetők: Pálkövi Zsombor, Nagy Attila, Balla Norbert, Kis-Király Barna

FTC-Telekom: Arany (Nagy) – Hrabal, Kucsma, Betteridge, Kestila, Tóth, Karmeniemi, Seregély, Nagy, Kulmala, Turbucz, Boros, Mesikammen, Bán, Farkas, Tóth,  Kozma, Galántai, Kreisz
Vezetőedző: Fodor Szabolcs

DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) – Kiss R., Vojktó, Blasko, Mattyasovszky, Miskolczi – Shkrabov, Ilvessuo, Berdnikov, Páterka, Kuleshov – Bennett, Szirányi, Galajda, Lövei, Razumnyak – Pecsét, Vas, Farkas, Csiki
Vezetőedző: Tokaji Viktor


Értékelés

Fodor Szabolcs
Tudjuk, hogy a nézők néha egy picit türelmetlenek, ez a dolguk, de azért látni kell, hogy tényleg egy teljesen újjáépült csapatunk van, amit novemberben még egyszer újjá kellett építeni, és nem magától jön az, hogy így tudjanak egymásért, meg ezért a klubért küzdeni. Persze ezért vagyunk mi edzők, meg az egész stáb, hogy ezt kialakítsuk, ez a feladatunk, hogy ezt elérjük valahogy. Azt gondolom, hogy ilyen meccseket csak így lehet megnyerni, ha van egy ilyen társaság. Jó úton haladunk, de sokszor beszélgettünk már róla, biztos, hogy nem leszünk elégedettek, soha nem leszünk azok, még inkább csapatként szeretnénk funkcionálni és még inkább szeretnénk egymásért küzdeni, és még jobbak akarunk lenni. A helyezések alapján elmondhatjuk, hogy a DVTK egy rendkívül erős csapat, és ezt tapasztaljuk is. De innentől kezdve csak magunkkal kell foglalkozni, és azzal, hogy olyan harmadot produkáljunk, mint amilyen ma a harmadik volt. Ez csak ezzel a közönséggel sikerülhetett és úgy, hogy minden játékosban hatalmas Fradi-szív dobogott.

Tokaji Viktor
Hogy mi hiányzott a végén? Hát a gól! A góllövés öt az ötben, mert csak emberelőnyben tudtunk betalálni. Hiába dolgoztuk ki rendre a helyzeteket, és tulajdonképpen borítottuk rá a Ferencvárosra a pályát a harmadik harmadra, egyszerűen nem tudtuk megtalálni az utat a kapuba. Amit az utolsó húsz percben játszottunk, arra büszkék lehetünk, meg azt gondolom, hogy ezekre a mérkőzésekre is, egygólos meccsekről van szó folyamatosan. A legfontosabb az, hogy tényleg meg tudjuk találni annak az útját, hogy hogyan tudunk korongot juttatni a gólvonal mögé, és akkor rendben leszünk. Tegnap egy gólt lőttünk, ma kettőt, ennél több kell ahhoz, hogyha tovább szeretnénk menni ebben a párharcban. A következő mérkőzés az otthon van, úgyhogy még koránt sincs vége. Én azt gondolom, hogy ez továbbra is egy ki-ki párharc, úgyhogy még nem dőlt el semmi.


A párosítás további mérkőzései

Február 18. szombat, 15:30, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 4-2

Február 19. vasárnap, 18:00, Miskolci Jégcsarnok 3-4 h.u.
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 

Február 22. szerda, 18:30, Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-1

Február 25. szombat, 14:05, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom

Ha szükséges:
Február 27. hétfő, 18:30 Tüskecsarnok
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék

Ha szükséges:
Március 1. szerda, Miskolci Jégcsarnok
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom

/Nyitókép: Pap György/