A női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában a DVTK szerdán hazai pályán kapott ki a spanyol Salamancától. Ezzel egyúttal az is eldőlt, hogy a DVTK HUN-Therm csapata már nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A hazai együttes ezúttal is mindent megtett a győzelemért, a rutinos vendégek végig kézben tartották a gyeplőt, és a látottak alapján megérdemelten nyerték meg az összecsapást

A csapatok bemutatásakor a diósgyőri szurkolók csodálatos élőképpel lepték meg kedvenceiket, akik között hosszú idő elteltével ott volt Milica Jovanović is. 

Euroliga, B csoport 13. forduló

DVTK HUN-Therm – Perfumerias Avenida 61-70 
/Miskolc, DVTK Aréna, 1000 néző/

Játékvezetők: Bojan Jovanić (bosnyák), Alexandra Stan (román), Gintaras Maciulis (litván)

DVTK: Aho N. 10/6, Bernáth 16/6, Guirantes 12/6, Garbin 3/3, Green 8
Cserék: Kányási 2, Kiss A., Grigalauskyt? 6, Jovanović 4
Vezetőedző: Völgyi Péter

Salamanca: Cazorla 8, Onyenwere 10/3, Carleton 15/15, Nogić 9/3,
Reisingerova 2
Csere: Domínguez 5/3, Vilaro, Rodríguez 11/9, Gulbe, Fasoula 10
Vezetőedző: José Jesús Vázquez Mougán


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter
„Fizikálisan felőrölt bennünket ma az ellenfelünk, sajnos tényleg minden poszton erősebbek nálunk. Ezt a lepattanóharcban nagyon szépen tudtuk kompenzálni, viszont minden egyes dobóhelyzetünk olyan volt, hogy két ütközés után érkeztünk oda, ez nagyon nehéz feladat volt. Sajnos megmutatkozott a különbség egy tízemberes rotáció és egy hét-nyolc emberes rotáció között, elfáradtunk az Euroliga végére. Ettől függetlenül ha azt a három-négy gyorsindítást nem dobják be a spanyolok, nem adjuk el a labdát és sikerül jó gólhelyzetet kialakítani belőle, akkor lehetett volna egy ennél szorosabb végjátékot kialakítani. Összességében rengeteget kaptunk ettől a sorozattól, van még egy mérkőzésünk Franciaországban amit becsületből mindenképpen meg szeretnénk nyerni. A mai mérkőzésen Milica többet játszott, mint egy ilyen mérkőzés után lehet, hogy kellett volna, de örülök, mert tudott mutatni nagyon szép dolgokat. Bízom benne, hogy mire a Magyar Kupa döntőjére utazunk, tudunk frissebben és agresszívebben kosárlabdázni. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak az egész sorozat alatt – idegenbeli mérkőzéseken is – ezt a szurkolást, amibe itt belecsöppentünk, azt a segítséget, amit a pályán kívülről kaptunk. Azt gondolom, ez Európában száz százalék, hogy FinalFour-os, sajnálom, hogy mi még nem tudtunk oda elérni, de talán egy-két év múlva, közösen, ez is sikerülhet.”

Jose Vazquez Mougan
„Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a DVTK jó csapat és ezen a pályán, ezek előtt a szurkolók előtt nagyon nehéz nyerni. Az első félidőben a védekezésünk akadozott egy kicsit, a lepattanózásunk nem volt az igazi, de a második félidőben ezen tudtunk javítani. A támadásaink végig jól működtek, sikerült egy fontos sikert aratnunk. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok!”

Bernáth Réka
„Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, jól kezdtük a meccset, de volt egy üresjáratunk, amikor hagytuk, hogy ellépjenek. Tudtuk, hogy a gyorsindításaik nagyon veszélyesek és a tripláikat is jól értékesítették ma, ezen mindenképp javítanunk kell. Összességében végső soron elégedettek lehetünk, mert az Avenida egy nagyon jó csapat és mi fel tudtuk venni velük a versenyt.”

Maite Cazorla
„Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen, nagyszerű hangulatban. Nagyon boldog vagyok, mert számunkra ez egy kifejezetten fontos győzelem volt.”