A diákok értékes ajándékokat vehettek át. 

A DVTK öt éve útjára indított, országosan is egyedülálló tanulmányi ösztöndíj programja idén is sikeres évet zárt. A program keretein belül a miskolci állami fenntartású középiskolák legtehetségesebb diákjai fejleszthetik matematikai és fizikai tárgyú tudásukat.

Az elért eredmények alapján arany fokozatot és egy-egy laptopot kapott Fehérvári Donát és Molnár István Ádám. Ezüst fokozatú oklevelet és Apple Ipadet kapott Ujpál Bálint, Iván Máté Domonkos, Szabó András, Kurucz Kitti és Emődi Marcell. A bronz fokozatú díj mellé pedig Diósgyőrfest bérletet és DVTK akándékcsomagot vehetett át Varga Balázs, Fazekas István, Fekete Patrik, Gáthi Donát, Mártonffy Ábel, Rácz Kata, Szabó Donát, Espán Gergely, Bódi Áron Csanád, Törecki Gábor és Koós Andor.

– Örülök, hogy egy ilyen izgalmakkal és nehézségekkel teli év után ismét együtt tudjuk ünnepleni azt, hogy véget ért egy sikeres év a diákok és a DVTK számára is – mondta Sántha Gergely, a DVTK és az Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – A DVTK-nak, mint a régió legnagyobb multisportklubjának célja, hogy ne csak a sport, hanem a kultúra és az oktatás területén is hozzá tudjunk tenni a társadalmilag fontos célokhoz, aminek fontos eleme ez az ösztöndíjprogram.

Megerősítette továbbá, hogy jövőre is folytatják a legtehetségesebb diákok fejlődésének támogatását, és a matematika, valamint fizika tantárgyakat kiegészítik az informatika – új nevén digitális kultúra – tantárggyal.

A régió legjobb tanárai – Madarász Péter, Dudás Imre, Dezsőfi György, Fejér Szabolcs, Kovács Attiláné, Grallert Krisztina, Kovács Benedek, Biró István, dr. Fegyverneki Sándor, Pál Mihály és Gulyás Tibor – által vezetett tehetséggondozó foglalkozáson ötven diák vehetett részt, akik olyan kiváló eredményeket értek el, amelyekre egész Miskolc büszke lehet.