Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bábszínházat kedvelők a nyári időszakban sem maradnak előadás nélkül.

Különleges együttműködési megállapodást kötött Miskolc két ikonikus jubiláló szórakoztató központja, a harminc éves Miskolci Csodamalom Bábszínház és a negyven éves Miskolci Állatkert. 

Mindezt egy rendhagyó gesztussal pecsételték meg. A bábszínház örökbefogadta az állatkert európai szürkefarkasát, az állatkert pedig a Rákherceg című előadás két szereplőjét, magát a Rákherceget és Brighellát.

„Júniustól – tíz hétvégén keresztül – vasárnap délelőttönként 10:30-as kezdéssel láthatók majd az előadások a Miskolci Állatkert erdei színpadán.”

A kölcsönös örökbefogadás olyan jelkép, amellyel szimbolizálni szeretnék, hogy a két intézmény a nyári szünetben is nyitva áll a gyerekek és a családok előtt. Továbbá rámutatnak arra is, hogy összefogással könnyebb az előrejutás, miközben – nem mellékesen – magasabb szintű szolgáltatást is kínálhatnak. 

A Miskolci Csodamalom Bábszínház kesztyűsbábos és utcaszínházas előadásokkal készül, ráadásul a közönséget külföldi vendégelőadók is szórakoztatják majd, kapcsolódva a X. Színházi Olimpiához és a Bábművészeti Világtalálkozóhoz.

A rendhagyó kezdeményezéssel a két intézmény azt szeretné elérni, hogy a bábszínházat kedvelők a nyári időszakban se maradjanak előadás nélkül, illetve az állatkertbe látogatók is betekintést nyerhessenek a bábelőadások különleges világába. 

/Nyitókép: miskolczoo.hu/