A magyar puskacsapat arany-, a pisztolyos bronzérmes lett a II. ifjúsági sportlövő Európa-bajnokságon Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

Aranyérmet hoztak

A puskásoknál a magyarok megnyerték négyes csoportjukat, miután legyőzték a svédeket, az észteket és az olaszokat is. Az aranymérkőzésen a Toma Réka, Tóth Anna, Rácz Áron, Kálmán Bálint összeállítású együttes az ukránnal mérkőzött, és 84-76-ra győzött. Az aranyérmet megkapta Vintze Regina és Mlinkovics Máté is, ők a csoportmérkőzések során versenyeztek.

Szoros küzdelem volt

A magyar pisztolycsapat csoportjában a szerbek és az ukránok legyőzése után az olaszoktól kikapott, és csoportmásodikként a bronzéremért lőhetett a spanyolokkal. A bronzcsata nagyon szoros küzdelmet hozott, 80-80 után szétlövésben 84-80-ra győzött a Jákó Miriam, Nagy Bálint, Fazekas Milla, Szalma Bence összeállítású együttes. A dobogóra felállhat Ozsváth Réka és Szabó Barna Ádám is, akik a csoportmérkőzések során léptek lőállásba.

Ebben a korosztályban vegyes csapatok versenyeztek mindkét szakágban az érmekért. A kvalifikációs versenyek után már a legjobb nyolc-nyolc együttes jutott el a budapesti kontinensviadalra.