Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Herczeg Ferenc A fehér páva című regényéből film készül. A címét a nézők döntik el.

Már zajlik a szereplőválogatás a Megafilm Service-nál. Legújabb, Majdnem menyasszony munkacímen futó romantikus televíziós filmjükhöz Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye szolgál alapul.

A film végleges címét nézői szavazásra bocsátják majd az alkotók.

A forgatás nyáron, a premier karácsonykor lesz

 A történet az 1900-as évek elején játszódik, a Budapesttől lovaskocsival egynapnyi távolságra fekvő Varjason. A jól menő helyi textilboltot, a Fehér pávát vezető családnak, és lányuknak, a csinos Marikának az élete gyökeresen megváltozik, amikor a kisvárosba megérkezik a vasút, és ezzel a modern világ ígérete. A vasúttal együtt két férfi is érkezik a hősnő életébe.  Pankotay báró és a szoknyapecér Toll Jenő, aki a rivális szatócsboltot, a Fekete Elefántot vezető család elsőszülött fia.

A film romantikus komédia

Melyben két sikeres kisvárosi bolt vetélkedik egymással, abban a helyzetben, amikor a vasúttal együtt a változás is megérkezik a városba. A versengések közepén Marika egy esküvő küszöbén találja magát, és innentől kezdve adjuk az ő kezébe a történetet.

A Majdnem menyasszony munkacímen futó filmet producerként a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros jegyzi.

Nos, mi legyen  a címe?

(fotón: Helmeczy Dorottya, MTI/Czimbal Gyula)