Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban már írtunk arról, hogy megkezdődött a parkosítás városunkban. Azóta a Városgazda munkatársai már a gépi söprésnek és a lombgyűjtésnek is nekiláttak.

Az enyhe időjárás és a meteorológiai előrejelzések figyelembevételével megkezdődött az önkormányzat kezelésébe tartozó utak gépi pormentesítését. Az utak takarítása hétfő délelőtt az Árok és Feszty Árpád utcákban, valamint a Bodótetőn indult. A társaság két műszakban végzi a pormentesítést, egyben a téli síkosságmentesítés során kiszórt és az utak szélén összegyűlt szóróanyag felseprését, vagyis a saralást. 

A gépi úttakarítást egy modern, nagykapacitású, környezetbarát jármű végzi. A hulladékgyűjtő tartályban raktározott hulladék teljesen száraz, ezért nem igényel utólagos kezelést. A takarítójármű az önkormányzati kezelésben lévő fő közlekedési utakon, autóbuszvonalakon és gyűjtő-mellékutcákban jár. 

A takarítási ütemtervnek megfelelően a seprőgép a forgalmasabb szakaszokon az éjszakai műszakban közlekedik, hogy az autósokat minél kevésbé zavarja. A Városgazda az úttakarítás zajhatása miatt a lakosság megértését és az autósok türelmét, valamint fokozott odafigyelését kéri.

A gépi söprés mellett, folyamatos a lombgyűjtés is a városban. A munka hétfőn a Népkert területén kézi és gépi erővel folytatódott. Továbbá, készülve a március 15-i nemzeti ünnepre, a takarítást és a parkosított területek növénygondozási munkáit is megkezdte a Városgazda szakfeladatot ellátó csoportja. A kertészeti munka során a többi közt megtisztítják és kapálják a virágágyásokat, felkészítve azokat a vegetációs időszakra.