Kezdőlap KÉK HÍREK

Tíz évre ítélték el az apát, aki megerőszakolta saját gyermekét

18 év felett!
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Miskolci Törvényszék tíz év fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélt egy apát, aki megerőszakolta kilencéves gyermekét – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

A vádirat szerint áprilisában az édesanya arra kérte a külön háztartásban élő vádlottat, hogy vigye el gyermeküket a közeli településen lévő iskolába. A férfi a gyermekkel kerékpárral indult el, azonban az intézményben a kislányt betegsége miatt nem fogadták, így hazaindultak – tájékoztatta az MTI-t Homa-Hajdu Eszter.  

Útközben az apa megállt a két település közötti útszakaszon, és a gyermek sérelmére szexuális cselekményt végzett. Hazaérkezésük után a nagymama észlelte, hogy a kislány rosszul van, ruházata piszkos és testén sérülések vannak. A nagyszülő kérdésére a gyermek beszámolt a vele történtekről – közölték.    

A törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt ítélte el, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.   

A közlemény szerint törvényszék megállapította, hogy a vádlott a kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.    

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.