Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Több helyen is ingyenes lesz a parkolás a hosszú hétvégén

Mindszentek napján a legtöbb felszíni parkolóhelyet díjmentesen használhatjuk.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni fizetős várakozási területeken október 31-én, hétfőn a szombati napra vonatkozó parkolási rend lesz érvényben, azaz a díjfizetési kötelezettség 8:00-tól 13:00 óráig tart az alábbi területeken:

·       Búza tér, Görögkatolikus templom, északi és keleti oldali parkoló, Búza téri piac nagyparkoló,

·       Zsolcai kapu páratlan oldal, az Ady Endre utca kereszteződéstől a Hatvanötösök útja kereszteződésig, Zsolcai kapu 1. előtti parkoló – Szendrei utca és Zsolcai kapu között található összekötő utca,

·       Szendrei utca,

·       Szeles utca, Huszár utca – Lehel utca közötti szakasza,

·       Hatvanötösök útja, Zsolcai kapu – Szeles utca közötti leállósáv,

·       Bethlen G. utca Szeles utca – Szendrei utca közötti szakasza,

·       Diósgyőr,

·       Lillafüred,

·       Miskolctapolca.

Kiemelt közlekedési terület a Tiszai pályaudvar környéke, ahol 8:00 órától 18:00 óráig áll fenn a díjfizetési kötelezettség.

Mindenszentek napján, november 1-jén a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni, fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás – olvasható az önkormányzat közleményében.

Az Európa téri, a Patak utcai, illetve a Hősök terei mélygarázsban azonban az általános rend szerint kell a parkolásért fizetni.

Október 29-től november 2-ig díjmentesen lehet parkolni a temetők környékén lévő alábbi területeken:

  • Dankó P. utca 13. – Vörösmarty utca 54. épületek közötti területen,
  • Technika Háza északi és keleti oldali parkolójában,
  • Sportcsarnok és a Jégcsarnok, valamint a Mindszenti Temető és a Megyei Könyvtár között kialakított területen,
  • Pallós utca 16. – Petőfi tér 1. közötti szakaszon; a Pallós utca 16. melletti és a Jókai ABC mögötti területen; a Jókai utca 17-19. és 19–21. közötti névtelen zsákutcákban; a Jókai utca 17. – Laborfalvi utca 2., a Laborfalvi utca 2. – Pallós utca 18., és a Pallós utca 16–18. közötti névtelen zsákutcákban.

A Városgazda üzemeltetésében lévő piacok közül a Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac a megszokottól eltérően, október 31-én, hétfőn is várja vásárlóit, 5-től 17 óráig. November 1-jén, kedden 5-től 13 óráig tartanak nyitva.

A Miskolci Állatkert október 31-én, hétfőn 17 és 21 óra között kilencedik alkalommal várja látogatóit a Halloween Est programjára. November 1-jén, hétfőn pedig téli nyitvatartás szerint, 9:00 és 17:00 óra között várják az érdeklődőket, pénztárzárás 16:00 órakor.