Kezdőlap KÉK HÍREK

Több mint 400 ezer forintot vettek le egy elhagyott bankkártyáról 

A károsult egy napon belül visszakapta pénzét.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 40 éves vilmányi nővel szemben. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsított 2024. január 5-én, késő délután betért egy encsi patikába, ahol egy előtte vásárló a földre ejtette a bankkártyáját. A nő felvette azt, de nem adta vissza a tulajdonosának, sőt észrevette azt is, hogy a kártyára rá van írva a PIN-kód.
Ezt követően a gyanúsított két alkalommal több, mint 400 ezer forintot vett le a sértett számlájáról – áll a rendőrségi közleményben. 

A bejelentést követően a rendőrök egy napon belül elfogták a gyanúsítottat, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök visszaadták az összes pénzt ya sértettnek. 

Az Encsi Rendőrkapitányság felhívja arra a figyelmet, hogy a bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja egy helyen! Ne írja rá a bankkártyára a kódot! Ha a bankkártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését. Abban az esetben, ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsa le azt!