Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Több mint másfél tonnányi világháborús robbanótest került elő egy piliscsabai háznál

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint másfél tonnányi második világháborús robbanótest került elő egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a Pest vármegyei településen egy esővízgyűjtő tartály ásása közben bukkantak két feltételezett robbanóeszközre az ott dolgozó munkások. A tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy két 15 centiméteres, második világháborús eredetű magyar repeszromboló gránátot találtak a kertben. A tűzszerészek fémkereső eszközökkel átvizsgálták az érintett területet, és összesen 34 robbanótestet emeltek ki a földből, valamennyi 15 centiméteres magyar repeszromboló gránát volt. A gránátok biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték, ahol később megsemmisítik azokat – írták a közleményben.

Fotó: Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred/Facebook