Kihirdették a 10. alkalommal megrendezett Traveler Review Awards nyerteseit. A Booking.com által odaítélt helyezések több mint 309 millió értékelésen alapulnak, melyek a vendéglátás és turisztikai szolgáltatások kiválóságára utalnak. Ez láttatja a világ  legbarátságosabb régióinak rangsorát. 

Mutatjuk az elsőket

A világ legbarátságosabb városa a brazíliai Arraial d'Ajuda, amely egyszerre elegáns és rusztikus.

Az Atlanti-óceán partján fekszik. Az óceán és a vörös sziklák között megbúvó strandokat és különféle turisztikai látványosságokat kínál a turistáknak.

Ezüst szinten Ermúpoli, a görögországi Szírosz szigetén.  Két egymással szemben álló magas domb keretezi, felfelé ívelő utcák kis szövevénye, amelyeket festői lépcsősor köt össze.

A bronzérmet Viana do Castelo kapja, amely Észak-Portugália egyik legszebb városa. Az óceán és a Lima folyó torkolatának közelében vár. Nemesi paloták, templomok, kolostorok és szökőkutak sorakoznak. Megtekintheted a mesés Jézus Szent Szíve-templomot is.

Negyedik hely Daylesfordé, egy rendkívüli fürdőváros a Great Dividing Range lábánál, az ausztráliai Hepburn megyében. Őt követi Grindelwald. A szép svájci falu, amely egy gyönyörű és zöldellő völgymedencében található.

Fedezd fel a világ legbarátságosabb városait!

(forrás: fotó: travelo.hu, ROBERTHARDING VIA AFP/YADID LEVY/YADID LEVY)