Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Tóth-Szántai József lett Miskolc polgármestere

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tóth-Szántai Józsefet választották meg a miskolciak polgármesterüknek. 24 695szavazattal (40,20 %) nyerte az önkormányzati választás a Pont Mi Egyesület és a Fidesz-KDNP jelöltje. A második helyen Dr. Barkai László Lajos a (DK, LMP – Zöldek, MSZP, Párbeszéd-Zöldek) jelöltje végzett 13 591 szavazattal (22,12%) míg a Jobbik, Momentum és a Független SZIVE jelöltje Varga Andre Klára 8321 (13,54%) vokssal zárta a polgármesterjelöltek csatáját.

 

A képviselőtestületben az egyéni választói kerületekből a 18-ból 15 helyet a Pont Mi Egyesület és a Fidesz-KDNP képviselői szereztek meg, 2-en jutottak be a DK, LMP – Zöldek, MSZP, Párbeszéd-Zöldek szövetségből és egy képviselőt a Mi Hazánk is ad. A kompenzációs listáról 3 fő került be a DK, LMP – Zöldek, MSZP, Párbeszéd-Zöldek szövetségből, 2 embert delegál a Jobbik, Momentum és a Független SZIVE közösen, illetve 1-1 főt a Mi Hazánk és a Nép pártján.