A németországi Multisport Eb 4×100-as váltójába eredetileg hat lányt nevezett hazánk. Potenciálisan közéjük tartozott a DVTK atlétája is, aki végül valóban futhatott Münchenben. 

A tizennyolc éves Tóth Anna, aki pár nappal korábban még Kolumbiában szerzett bronzérmet az U20-as világbajnokságon, a női 4×100 méteres váltó befutójaként mutatkozhatott be a müncheni Eb pénteki délelőtti programjában, ahol Kocsis Lucával, Csóti Jusztinával és Takács Boglárkával kiegészülve a 11. helyen zárt. A válogatott mostani 44.19-es időeredményével szezonbeli legjobbját érte el, és mindössze pár századdal maradt el az országos csúcstól, ami igazán imponáló figyelembe véve, hogy a magyar négyes átlag életkora 20 év volt.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a váltó tagja lehettem, és büszke vagyok, hogy ilyen csodálatos lányokkal futhattam. Fantasztikus volt az egész, valami eszméletlen hangulatú. Úgy gondolom, hogy kihoztuk a legtöbbet, amit kitudtunk, és helyt tudtunk állni – nyilatkozta a DVTK befutója a célba érkezés után az M4 Sportnak.