Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2022-2023-as bajnokság során az UTE ellen utoljára lépett pályára a DVTK Aréna falai között április 17-én, vasárnap a diósgyőriek női röplabdacsapata.

A lila-fehérek az első három szettben komoly ellenállást fejtettek ki, egy játszmát el is tudtak lopni a diósgyőriektől, de végül érvényesült a papírforma és a DVTK itthon tartotta a három bajnoki pontot, amivel az utolsó fordulóig életben tartotta a bajnoki címről dédelgetett álmait.

Röplabda Női NB I. – 21. forduló

DVTK – UTE 3:1 
Miskolc, DVTK Aréna, 350 néző

Vezette: Villás, Jámbor

DVTK: Hollósi 4, Tosic 14, Egri 16, Kiss 13, Kalmár 5, Vajdová 18
Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Horváth 3, Bátori
Vezetőedző: Németh Szabolcs

UTE: Pécsi 7, Correa 2, Kopunovic 10, Ligárt 3, Kis 13, Rádosi 6
Csere: Németh (liberó), Riesz 6, Kovács, Győr
Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna


Edzői értékelés

Németh Szabolcs
„Kicsit nehéz bármit is mondani, mert győztes mérkőzés után vagyunk, ahol három pontot tudtunk szerezni hazai pályán, de a mutatott játék nem volt hozzánk méltó, és egy utolsó hazai bajnoki mérkőzéshez illő. Szerettem volna, ha a lányok megörvendeztetik ezt a szép számú közönséget, akik mérkőzésről mérkőzésre egyre többen kilátogatnak és biztatnak bennünket. Az eredménnyel sikerült őket kielégíteni, viszont a mutatott játék már hagyott kívánni való maga után. Gratulálnunk kell az Újpestnek, mert nagyon megnehezítették a dolgunkat. Mindettől függetlenül azt éreztem, hogy megint ránk ült az a teher és görcsösség, hogy meg kell nyernünk ezt a mérkőzést, ahhoz hogy életben tartsunk bármiféle reményeket. Ezt a fajta görcsösséget, viszont nem teherként kellene megélni, hiszen csak azon van teher, aki kiérdemelte azt, hogy ilyen nyomás nehezedjen rá. Éppen ezért kell jól megélni ezt, hiszen ezért dolgozunk, hogy a végén ott legyünk és ezzel tudni kell megbirkózni. A három pont megvan és ez a lényeg. Van egy hetünk, amiből hat napot összekulcsolt ujjakkal töltünk, hiszen kell a TFSE bukása a sikerünkhöz, szombaton ez kiderül. Mi a magunk részéről mindent megteszünk, végigdolgozzuk lelkiismeretesen a következő hetet, felkészülünk a békéscsabai szezonzáróra, hiszen reméljük, hogy győzelemért kell utaznunk és remélem, hogy azzal a győzelemmel megváltoztatjuk a tabella állását. Jobbulást kívánunk az Újpest megsérülő játékosának! Köszönjük a szurkolóink egész éves támogatását, és örülünk hogy az idény végére egy olyan szép számú közönséget sikerült magunk mögé állítani, és a DVTK Aréna falai közé behozni, akikre méltán büszkék lehetünk!”

Selmeczi Zsuzsanna
„Ez számunkra egy nagyon jó tanuló mérkőzés volt szintén, csak úgy, mint a többi NB I-es találkozó. Minden egyes összecsapásnak így megyünk neki, hiszen nekünk a prioritás az U20-as együttesünk. Egy nagyon jó lehetőség nekünk, hogy ebben a bajnokságban, ilyen erős ellenfelek ellen léphetünk pályára hétről hétre. Le a kalappal a lányok előtt, és sajnos nem fogjuk megtudni, mi lett volna, ha Takács Viki nem sérül meg, de így is nagyon nagy ellenfelei tudtunk lenni a DVTK-nak.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/