Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk a legtöbbet testre varrt szimbólumokat. Sokaknak tetszik, sokakat megbotránkoztat. Van, aki szerint erőt ad, mások szerint "hogy fog kinézni" nyolcvan évesen. A tetoválás mindig is megosztotta az embereket. 

Ha nem divatból varratja magára az ember lánya a motívumokat, akkor komoly oka van a bőr díszítésének. Minden ábra a tetoválás viselőjét jellemzi. A tetoválást tudni kell viselni.

Az öt leggyakrabban kért szimbólum

Változatlanul a szív az egyik legnépszerűbb minta

Férfiak és nők egyaránt használják, amolyan páros tetoválás. Sokszor ugyanazt a motívumot kéri a pár mindkét tagja. Viszont – eltérően a páros szív medál ékszerektől – nem fél szívet tetoválnak, hanem teljes mintázatot. Minden esetben a mély érzelmeket, a szerelmet és az összetartozást jelképezi. Olyan is van, aki valaki emlékére készíttet szív formát. 

A tűz mindig erőt jelent

A szenvedély, az erős, lángoló érzelmek szimbóluma, a soha nem gyengülő szerelem. Különösen akkor, ha a tűz egy szívet fog körbe. Az is gyakori, hogy valaki akkor tetováltat lángnyelveket magára, mikor valami felett érzett fájdalmát magában nem tudja lezárni.

A virág sokoldalú személyiséget rejt

Aki ilyet kér, az érdeklődő a művészetek iránt. A virág fajtája sok információt mutat a viselőjéről. A rózsa a vad, szenvedélyes típusúak választása általában, a liliomot inkább  a finom, érzékeny, akár melankolikus típusok viselik. 

Talán a csillaggal kellett volna kezdeni

Hiszen ez az a szimbólum, ami általában elsőként jelenik meg a tetkótól szűz testen. A tapasztalat szerint sokan próbaként csináltatják. Mégis hordoz jellemző jegyeket: viselőjéről elmondható, hogy leggyakrabban céltudatos és kitartó személyiség, aki akár a csillagokat is képes elérni, ha ezt tűzte ki céljának.

A tetoválószalonok száma világszerte rohamosan nő. Az Egyesült Államokban például már több, mint 25 000 helyen dolgoznak profi tetoválók. Csak érdekesség, hogy ez a szám 1960-ban még csak 500 volt.

S, hogy mit tetováltass magadra?

A tetováló művészek azt vallják, ami Te vagy és ne azt, ami a környezeted. Mindjárt egy példát is hoznak rá. Szerelmünk nevét magunkra varratni több, mint felelőtlenség. Mert bár lehet, hogy örökre szól, de mi van ha mégsem?