Hetek óta áll a báll Till Lindemann, a Rammstein énekese körül, akit több nő is megvádolt szexuális visszaélésekkel. A berlini ügyészség már nyomozást is indított az állítások nyomán, Lindemann ügyvédcsapata ugyanakkor perrel fenyegette meg azokat, akik megvádolták a zenészt (közben gyűjtés indult a nők jogi költségeinek fedezésére).

A botrányok ellenére a Rammstein folytatja turnéját, és hamarosan Budapestet is útba ejtik: júlus 11. és 12-én adnak koncertet a Puskás Arénában.

Till Lindemann a Rammstein zenekar énekeseként és dalszövegírójaként került reflektorfénybe, de kevesen tudják, hogy több mint két évtizede költőként is sikeres. Rövid, éles versei hirtelen és meglepően érik el az olvasókat, gyakran felkavaró érzéseket okoznak. Verseiben Lindemann folyamatosan játszik különböző témákkal, mindig új és friss perspektívákból közelítve meg őket. Költészetében a természet, a test, a magány, az erőszak, a szerelem, a gonoszság, az állatok, a fájdalom, a szépség, a nyelv, a halál és a szex témái kerülnek terítékre, sokszor a romantika óta hagyományos német költői eszközök felhasználásával.

Lindemann költészete játékosan keveri a versek, népdalok, számoló rímek és balladák klasszikus formáit, közben mindig megtartja saját, különleges hangvételét, melyben a humor és az irónia is helyet kap. A "Messer" és az "On Quiet Nights" című gyűjteményei után itt van egy új, figyelemre méltó versgyűjtemény, mely nem csak a Rammstein-rajongóknak szól, hanem minden olyan olvasónak, aki nyitott az új gondolatokra. Egy kis ízelítő a kötetből:

Hamar ismét különválva

Elsíratlan könnytől ázva

Karcsú lábak erős karok

De nincs többé szemem

Ha búsulok

Se szív sincs