Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Elkészült a Komlóstetőt és a Mexikó-völgyet összekötő erdei kerékpárút

A holnapi átadó után újabb szakasszal bővül a miskolci kerékpárút-hálózat

A beruházás részeként több mint kétszáz méter hosszban megerősített pályaszerkezettel, több mint egy kilométer hosszban pedig normál pályaszerkezettel készült el kerékpáros létesítmény – közölte a Miskolci Önkormányzat.

A folyamatosan bővülő miskolci kerékpárút-hálózat nemcsak azért fontos, mert a kerékpárral közlekedő városlakók könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek, hanem azért is, mert a Miskolcot átszelő hálózat bővítése hozzájárul az aktív turizmus élénkítéséhez, esetleges új munkaadók megjelenéséhez, mindez által pedig a helyi gazdaság fejlődéséhez, a miskolciak jólétéhez.

Az ilyen célokhoz kapcsolódik a többi közt az a májusban átadott kerékpárút is, ami Miskolcot és Felsőzsolcát köti össze. Annak a beruházásnak a során 1,3 km hosszú, gépjárműforgalomtól elzárt kerékpárút épült meg. – emelik ki az önkormányzati közleményben. Továbbá, folyamatban van még több, hasonló jellegű fejlesztés is Miskolcon, az önkormányzat pedig a jövőben is tovább keresi a lehetőségeket, hogy az aktív turizmust és környezetbarát közlekedést támogathassa.

(Nyitókép: illusztráció)