Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Tudtad, hogy vannak életmentő zenék?

Szó szerint életet menthetnek Beyoncé „Virgo’s Groove” és Taylor Swift „You’re Losing Me” című dalai, legalábbis ezt állítják az American Heart Association (AHA) szakértői.

A kutatók szerint a két dal percenkénti ütemszáma (bpm) 100 és 120 között van, ami megfelel annak a sebességnek, amellyel a mellkaskompressziót kell végezni, ha valaki esetében újraélesztésre van szükség. Különösen Swift számának 103-as bpm-jét tartják a megfelelő tempónak.

Hogyan segíthetnek ezek a számok?

Ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy újraélesztést kell végeznie, hívja a mentőszolgálatot, és amíg kiérkeznek, csak nyomja erősen és gyorsan a mellkas közepét ezeknek a daloknak a ritmusára, javasolja az AHA.
 

Az AHA további ideális dalokat is ajánl az eljáráshoz, a már említetteken kívül Beyoncé „Break My Soul” és Taylor Swift „Welcome to New York” és „Sparks Fly” című számai is nagy segítséget nyújthatnak, már amennyiben valaki kiválóan ismeri ezeket a dalokat.

A listán szerepel még a „Poker Face” és a „Just Dance” Lady Gagától, az „Uptown Funk” Bruno Marstól, a „Rhythm Nation” Janet Jacksontól, az „I Wanna Dance With Somebody” Whitney Houstontól és az egyik legnépszerűbb újraélesztő-szám, a „Stayin Alive” a Bee Gees-től.