Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Tűzben edzett lábak mérték össze tudásukat focipályán, a 3. helyen végzett a borsodi csapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhét csapat, vagyis százhetven focista gyűlt össze szerda reggel a Szeged melletti Algyő településen. Ide várták a szervezők azokat a tűzoltócsapatokat, amelyek a BM OKF által kiírt kispályás labdarúgó bajnokságra neveztek. Ilyen tornát 2022-ben rendeztek utoljára, akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei focisták bizonyultak a legjobbnak, így sok csapat őket tekintette a legerősebb ellenfélnek.

Az algyői műfüves pálya kezdetben csalogató napsütésben várta a játékosokat. A csoportmérkőzések egymást követték a négy szektorra osztott pályán, amelynek mindegyik szegletében nagy csatát vívtak a focisták a továbbjutásért. Minden csoportból az első kettő ment a legjobb nyolc közé, ahol az ellenfelek mellett már a szakadó esővel is meg kellett birkózniuk. A lelkesedés nem hagyott alább, talán csak a lelkes szurkolók száma csökkent a felhőszakadásban.  

A mindent eldöntő, végső mérkőzésen a Nógrád Vármegyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság focistái csaptak össze egymással, a meccs az előbbiek győzelmét hozta. A harmadik helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei focisták végeztek. A gólkirályi címet Gregő Imre a borsodi alakulat játékosa szerezte meg.