Kezdőlap Uncategorized

Új attrakciók a Miskolci Állatkertben – Afrika-ház és oroszlán is lesz a csanyiki Vadasparkban

A 2020 folyamán zajló vadasparki fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújult Fogadóközpont várja a látogatókat jövő évtől. A csanyiki létesítmény régi bejáratát rossz műszaki állapota miatt lebontják, helyette egy modern, díszes acélszerkezetű kapuszárnyat építenek ki, korszerű beléptető-rendszerrel. A fogadóépületben kap helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá az irodahelyiségek. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lesz lehetséges. A tetőszerkezet déli oldalán napelemes rendszert telepítenek.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi tervének egyik kiemelt eleme az úgynevezett Afrika-bemutató. Az új 200 m?-es komplexumban a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartozó faj, az oroszlán is látható lesz. De helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz és sivatagi róka. A komplexum kiegészül egy belső madárröpdével, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület minél teljesebb életközössége legyen bemutatva.

A TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00001 azonosítószámú projekt részeként a Tigris-ház belső padlóját és tetőszerkezetét is felújítják. A beruházás a tervek szerint 2020. december 31-re készül el. A fejlesztés eredményeként várhatóan tovább nő a Miskolci Állatkert látogatóinak száma, hosszabbodik az itt tartózkodás ideje és bővülhetnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek a Csanyikban.

A „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 419.865.553,- Ft.