A MÁV-Start új jegykiadó automatáinak több mint nyolcvan százaléka már üzemel.

A tavaly ősszel kezdődött fejlesztésnek köszönhetően egyre több helyen válik még könnyebbé és gyorsabbá a jegy- és bérletvásárlás, hiszen meglévő 178 automata is megújult 2021-ben. Az elővárosi vonalakon újabb típusúakra lecserélt, de felújított eszközök jellemzően a nagy utasforgalmú vidéki állomásokra és megyeszékhelyekre, kerültek, ahol az eladott jegyek felét automatákból vásárolták.

A miskolci Tiszai pályaudvaron és környékén összesen hat felújított automatából vásárolhatják meg jegyeiket az utazók, Felsőzsolcán és a Hernádnémeti-Bőcs állomáson pedig folyamatban van az új automaták telepítése.

Megyénkben Mezőkövesden, Szerencsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen szintén egy-egy felújított automatával működik a rendszer és újakat telepítenek Emődön, Tokajban, illetve Sárospatakon is.

Országszerte így összesen már közel ötszáz automatából juthat évente több millió utas az eddigieknél is kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból.

Azokon az állomásokon, amelyeken pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható. A mavcsoport.hu weboldalon található interaktív térkép segítségével az utasok naprakészen tájékozódhatnak az automaták elérhetőségéről.

/Fotó: MÁV/