Sok miskolci fiatal legnagyobb örömére felújították a József utcai műfüves pályát, nem is akárhogy.

A felújítás során felszedték a régi műfüvet és újat raktak le, töltelékanyagokat, új labdafogó és focikapu-hálókat szereltek fel, és a  palánkokra is új matricákat ragasztottak fel.

Az átadón Veres Pál, Miskolc MJV Polgármestere  is részt vett és kiemelte, hogy nemcsak nagy rajongója a focinak,  de elkötelezett támogatója is. A futball, mint minden sportág a kitartásra, az egészséges életmódra és a szabálykövetésre és a fegyelemre tanítja a gyermekeket, és ezekre a mai világban nagyon nagy szükség van.

“A labdarúgás csapatjáték, itt a leglényegesebb az, hogy ismerjük a társainkat és tudjunk együtt dolgozni. Tulajdonképpen a pálya megvalósítása is egy összefogás eredménye”- hívta fel a figyelmet a Polgármester. Hiszen az összköltség több, mint 11 millió forint, ehhez majdnem 3,2 millió forintot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosított, de részt vállalt a kiadásokban A Mikolci Sportcentrum Kft. és a Magyar Labdarúgó-szövetség is.

Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a pálya megújulása nagy öröm egy ilyen időszakban, amikor a pandémia megmutatta nekünk, milyen rossz, amikor nem tudunk kimozdulni. Ezért külön öröm, hogy most közösségi sport és a mozgás összehoz bennünket, persze nem csak a megújult pályán, hiszen az Ifjúsági Sporttelep folyamatosan fejlődik és a szabadtéri kondipark is tele van a mozogni vágyó miskolciakkal.

“Én úgy gondolom, hogy megfelelően ki lesz használva ez a terület. Sok gólt és kevés kapufát kívánok!”- zárta a beruházásról tartott sajtótájékoztatót a képviselő.

Fotó: Pataki Gergő (A kép szereplői: Bartha György, Miskolc MJV Önkormányzata Sport Kabinetjének elnöke; Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere; Erdei Sándor Zsolt, a 12. választókerület önkormányzati képviselője)