Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Új katasztrófavédelmi tesztben tehetjük próbára tudásunkat

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mustgáz és a kollégiumok biztonsága áll fókuszban a katasztrófavédelem legújabb tesztjében.

A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

A szeptember a korai szőlőfajták szüretének időszaka, így nem véletlen, hogy a második katasztrófavédelmi tesztben a mustgázról, a szüreti időszak veszélyeiről, illetve a kollégiumokról, azok tűzvédelméről kérdezi a katasztrófavédelem a lakosságot.

A balesetek megelőzése érdekében gondoskodni kell a pincék megfelelő szellőzéséről, és érdemes gázérzékelő riasztóberendezést is felszerelni.

Elindult az iskola, rengeteg dolog kerül elő a bőröndökből a kollégiumba költözéskor

A vármegyei katasztrófavédelem weboldalán is megtalálható teszt kollégiumokkal foglalkozó részében a leggyakoribb veszélyforrásokat, azaz a főzést, a különböző elektronikai eszközök töltését, az azokra vonatkozó jótanácsokat ismerheti meg az olvasó, de szó esik a kimenekítést, menekülést segítő piktogramokról is.