Kezdőlap KIEMELT

Új kedvezményeket biztosítanak az árusoknak a Zsarnain

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki Januárban már megváltotta bérletét, az februárban veheti igénybe egységesen a kedvezményt.

A kereskedők terheinek csökkentése és a kihasználtság további növelése érdekében, a Zsarnai piacot működtető Városgazda a bérlők számára új kedvezményeket biztosít. Azok a kereskedők, akik januárban és februárban is a havi bérlést választják, 20-20 százalékos kedvezményben részesülhetnek az adott hónapokra. Mivel a bérlők egy része a januári bérleti díjat már befizette, ezért a kedvezmény egységesen, a februári bérlés esetén érvényesíthető. Így a jövő hónapban gyakorlatilag összeadódik a két hónapra vonatkozó kedvezmény, a kereskedő pedig összesen negyven százalékkal fizethet majd kevesebbet februárban. 

Aki nem kíván februárra is szerződni, annak a bérlőnek a kedvezményt visszafizeti a Városgazda.

A 2023-as évre további kedvezményeket is kínál a Városgazda a Zsarnai piac bérlőinek. Az üzemeltető cég egy olyan kedvezményrendszert dolgozott ki, ami alapján a kereskedők, ha minél több hónapra bérelnek előre árusító helyet, annál nagyobb arányú kedvezményben részesülhetnek. Egy teljes évre vonatkozó bérlés esetén a kedvezmény meghaladhatja az éves bérleti díj 12 százalékát, vagyis ennyivel kell kevesebbet fizetniük azoknak, akik egész évre előre bérelnek helyet a piacon, de természetesen lehetőség van rövidebb időre is szerződni.

A Zsarnai piac az elmúlt tíz évben változatlan bérleti díjakkal üzemelt, ezért a cég vezetése a piac munkatársaival közösen felülvizsgálta a helyzetet, és 2023-ra új díjstruktúrát alakított ki. Ennek lényege, hogy a területen standokat alakítottak ki, melyek fix helyen, fix területtel, fix díjtételekkel rendelkeznek. Januártól a bérléssel rendelkezdő kereskedőknek havonta csak egyszer lesz fizetési kötelezettségük és a 3-as kapunál egy belépőkód használatával akadálymentesen behajthatnak, a napijeggyel árusítóknak a 4-es kapunál való belépéskor kell a terület díját kifizetni. Az új konstrukciótól azt is várják, hogy elkerülhetőek lesznek azok a viták, amelyek a terület nagyságával függtek össze, és konfliktusokat okoztak az árusok és a díjbeszedők között – áll az önkormányzat közleményében.

(Kép forrása: Zsarnai Piac/Facebook-oldal)