Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Új közösségi tér jön létre a belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dayka-átkötéshez kapcsolódó átalakítások eredményeként funkcióját veszítette az az útszakasz, ami korábban a Zenepalota irányába vezette el a forgalmat.

A miskolciak részéről, kiváltképp a város ifjúsága irányából több alkalommal merült fel az igény egy, a fiatalokat célzó közösségi tér kialakítására. A Miskolci Részvételi Költségvetésbe többször nyújtották be az elképzelést, amelyek azonban nem kaptak kellő mennyiségű szavazatot a megvalósuláshoz – olvasható a miskolci önkormányzat közleményében.

Miskolc város vezetése erre az igényre reagálva döntött úgy, hogy az említett útszakaszon fiatalos stílusú közösségi teret alakít ki: művészeti iskolások festik le a több mint 250 négyzetméternyi, használaton kívüli útfelületet, később pedig egyedi tervezésű utcabútorokkal egészül ki a rész, így a Városház tér a virágóra és környéke után újabb közösségi területtel egészül ki.