Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A TritonLife-csoport hárommilliárd forintos beruházása nagy dolgokat ígér.

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplex módon kiszolgáló, integrált magánegészségügyi intézményrendszer, amelynek az új kórház mellett fontos eleme a járóbeteg-ellátást és képalkotó radiológiai diagnosztikát végző miskolci MacroKlinika.

Az intézményrendszerben a teljes betegút végig követhető, a járóbeteg-ellátás, a teljes diagnosztika, a fekvőbeteg-ellátás, akár hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti beavatkozások, valamint egynapos sebészeti beavatkozások.

Az északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket, évi több mint 30 ezer orvos-beteg találkozásra,  többezer műtétre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas a kapacitásuk.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife-csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához.

A TritonLife közleménye szerint a komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében: a fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez.

A csoport 2022 végére 17,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az orvosok évi 9600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392 000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife központjai 9 városban – Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc – és 16 helyszínen elérhetők; 7 magánkórház, 8 járóbeteg klinika, laborhálózat, és 1 új radiológiai diagnosztikai központ szolgálja az ügyfeleket. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1157-re emelkedett, melyből 402 alkalmazott és 755 szerződéses szakember.