Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mesterséges intelligenciával támogatott kommunikációs asszisztens november negyedikén vette fel a munkát.

MIA egy úgynevezett hybrid chat rendszer, amely egyelőre tesztüzemben működik és segíti a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálatának munkáját. Képes az egyszerűbb kérdésekre néhány percen belül válaszolni, emellett pedig az ügyfelektől kapott kérdések alapján folyamatosan tanul és fejleszti magát. A robotot a gyorsabb és professzionálisabb ügyfélkiszolgálás érdekében állították munkába.

A chatbothoz intézett kérdések elég sokszínűek, ezért a tesztüzem ideje alatt még gyakran előfordulhat, hogy a válaszadáshoz szükség van az ügyintézők beavatkozására, de a hosszú távú cél az, hogy MIA képes legyen önállóan megválaszolni a beérkező kérdéseket.

Az új kommunikációs asszisztens jelenleg hétfőtől-péntekig reggel 6 és este 10 óra között, míg a hétvégén 6 óra 40 perc és este 10 között képes a válaszadásra.

Abban az esetben, ha MIA a nyitvatartási időn kívül kap olyan kérdést, amelyhez még kevés a tudása, a rendszer jelzi az ügyfél számára, hogy pontosítsa a bejelentését, vagy hívja fel a 1818-as telefonszámot.

/Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala/