Az új rendőrkapitány kisasszonynak, Bukó Lorának dr. Kiss Attila, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a főkapitányság „kulcsát”.
 

A gyermeknaphoz igazított ideiglenes vezetőváltás 2022. május 27-én a főkapitányság tanácstermében történt, rendőri vezetők jelenlétében. A kilencéves kazincbarcikai tanuló első intézkedése így hangzott: fagyit minden gyereknek és csokit a rendőröknek!

A megbízott rendőrfőkapitány kisasszony beszámoltatta a megbízott rendészeti rendőr-főkapitány helyettest, Szerencsi Árpád rendőr alezredes, majd dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnaggyal átadta az „Így közlekedtek ti…!” rajzpályázat nyerteseinek az elismeréseket. A ceremoniális beiktatást követően az új főkapitány kíséretével együtt átvonult a rendőrségi gyereknap helyszínére.

A Készenléti Rendőrség udvarán kialakított hatalmas játszótéren tartottak aszfaltkréta versenyt, kutyás, lovas, és kommandós bemutatókat, habpartit, rendőrségi, tűzoltó és mentőautók mustráját, továbbá a honvédség és a mentőszolgálat demonstrációja színesítette a programot.