Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Újabb arany a paralimpián! Pálos Péter a bajnok!

Tokió, 2021. augusztus 28. Pálos Péter a francia Lucas Créange elleni mérkõzésen a para-asztaliteniszezõk S11-es kategóriájának elõdöntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Tokiói Fõvárosi Sportcsarnokban 2021. augusztus 28-án. Pálos Péter gyõzött, így másnap az aranyéremért játszhat. MTI/Koszticsák Szilárd

Aranyérmet nyert vasárnap az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián.

A Londonban győztes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett magyar játékos – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – szerdán a dél-koreai Kim Csang Git 3-1-re verte, majd csütörtökön ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját a csoportszakaszban. A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai játékos, Aszano Takasi volt az ellenfele, akinél úgy bizonyult jobbnak 3-2-re, hogy az első két szettet elvesztette. A döntőért szombaton a francia Lucas Créange ellen nyert, ugyancsak kiélezett küzdelemben 3-2-re, a vasárnapi fináléban pedig szintén ötszettes sikert aratott az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem ellen.

A BVSC-Zugló két nap múlva 36. születésnapját ünneplő játékosa, Pálos a tokiói magyar küldöttség ötödik érmét, a második aranyát szerezte.