A női 100 méteres gátfutás selejtezőjében futotta a DVTK tizennyolc éves sprintere az új U20-as országos csúcsot és így már három nemzeti csúccsal is büszkélkedhet.

A 127. Atlétikai Magyar Bajnokságot június utolsó hétvégéjén rendezték meg a Lantos Mihály Sportközpontban. A legnagyobb éremesélye a piros-fehéreknek a szombati női 100 méteres gátfutásban ígérkezett, ahol Tóth Anna és Bacsa Fanni is jó esélyekkel szállt harcba.

A fináléban Tóth Anna jól kapta el a rajtot és fej-fej mellett haladt Kerekes Grétával nagyot csatázva a második helyért, ám az utolsó gátakhoz közel került és hibázott, ami miatt az ötödik helyen ért célba 13.38-al. A másik diósgyőri versenyző, Bacsa Fanni a hetedik helyen végzett.

Szintén a selejtezőben teljesített jobban a DVTK fiatal atlétája, Monoki Benjámin. A hármasugró a negyedik helyen több mint 60 cm-es egyéni legjobbal, 14.57-el jutott be a másnapi fináléba. A döntőben a hetedik lett, de így is nagy egyéni csúccsal utazhatott haza.

A további diósgyőri versenyző közül Zákányi Panna ötödik lett 3000m akadályon, Nemes Rita pedig a hatodik helyet szerezte meg női súlylökésben.

 

Fotó: MASZ