Kezdőlap BORSOD Borsod - Gazdaság

Újabb gyár és 150 új munkahely Miskolcon

Úgy néz ki a Chervon autó hamarosan megkezdheti a termelést itt Miskolcon. A Miskolc Holding munkatársai is azon fáradoznak, hogy minél hamarabb elkezdhessék gyártani elektromos járművek alkatrészeit.

Az még tavaly októberben jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter , hogy az új üzem 26 000 négyzetméteren helyezkedik majd el, és mintegy 150 új munkahelyet teremt. A gyár hagyományos motorok, valamint elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak gyártására összpontosít.

A magyar kormány 5,3 milliárd forintos finanszírozási hozzájárulással támogatta a projektet. A Chervon Auto, a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a Miskolc Holding közötti hosszú és eredményes tárgyalások következtében Magyarországnak sikerült az 50 millió eurós beruházást Miskolcra, a Mechatronikai Ipari Parkba vonzania.

– Csapatunkat lenyűgözte a Miskolc Holdinggal való professzionális és elkötelezett együttműködés, a Miskolci Egyetemen régóta működő öntészeti háttér és a Mechatronikai Ipari Park támogató infrastruktúrája. A Budapest, Debrecen és a szlovák határ közötti stratégiai elhelyezkedés azt is lehetővé teszi, hogy Európa-szerte közel legyünk ügyfeleinkhez. Alig várjuk, hogy a miskolci közösség részévé váljunk – mondta Peter Pan, a Chervon Auto elnök-vezérigazgatója.

– Minden Miskolcra érkező beruházást nagy örömmel fogad a város, hiszen minden új munkahely, különösen azok, amelyek nagy hozzáadott értéket képviselnek, tökéletes összhangban vannak a Nagy-Miskolc program célkitűzéseivel. Mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan beruházások Miskolcra települését támogassuk, amelyek minőségi, hosszú távú munkahelyeket teremtenek Miskolcon és kiszámítható, vonzó jövőképet kínálnak az itt élő szakembereknek, a Miskolci Egyetemen végző, nemzetközi viszonylatban is felkészült, jól képzett fiataloknak, és az itt működő kis- és középvállalkozásoknak. Jó azt látni, hogy kitartó erőfeszítéseink “beérnek”, elérik céljukat, hiszen a Chervon esetében újabb 150 új munkahelyről beszélhetünk, az pedig külön öröm, hogy a cég új üzemében elektromos autók alkatrészei is készülnek majd, tehát egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőhöz járulhatnak hozzá munkájukkal az ott foglalkoztatott miskolci szakemberek – hangsúlyozta Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A Chervon Auto és a Miskolc Holding az elkövetkező hónapokban mindent megtesz annak érdekében, hogy a cég a lehető leghamarabb megkezdhesse termelését.