Kezdőlap KIEMELT

Újabb győzelem! Tovább menetel a DVTK HUN-Therm

A Magyar Kupa-győztes miskolciak magabiztosan kezdték a mérkőzést, és bár a második félidőben Aaryn Ellenberg remekül teljesített, 30 dobott pontja is kevés volt a vendégek győzelméhez.

A hétközi Euroliga-bravúrgyőzelem után újabb komoly feladat várt a DVTK HUN-Therm csapatára, hiszen a bajnokság második helyén álló SERCO UNI Győr csapata érkezett a DVTK Arénába. A végig kiélezett, rangadóhoz méltó, izgalmas összecsapáson a DVTK a hajrában a maga javára döntötte el a mérkőzést – közölte a sportklub hivatalos oldalán.

Völgyi Péter vezetőedző értékelése:

Kemény sorozat közepén járunk, örülök neki, hogy támadásban tudtunk eredményesek lenni, a védekezésünk ma akadozott. A Győr jól használta ki, hogy az első félidőben volt egy olyan mezőnyjátékosuk a pályán, aki erősebb és rutinosabb nálunk, ebből szereztek külső kosarakat, amin változtatnunk kell. Mindkét csapattól jött extra dobóteljesítmény, úgy gondolom, ma csapatként szépen funkcionáltunk, nálunk mindenkinek voltak jó momentumai. A fáradtság is látszott rajtunk, gyakrabban kellett cserélni és más ütemben kellett megcsinálni a rotációkat, mint szoktuk, ez nem volt ideális. Örülök, hogy ez elég volt a győzelemhez, mert a Győr nagyon jó csapat és idegenben is nagyon veszélyesek, amit ma is megmutattak. Most kapnak a lányok egy nap szünetet, majd folytatjuk a felkészülést, hiszen a következő tíz nap nagyon erős lesz, a már elhalasztottnak hitt PEAC elleni meccsünk visszakerült szombatra, a Mersin és a Girona elleni hazai Euroliga-mérkőzés közé, a válogatott szünet előtt pedig még a Vasashoz is utazunk majd. Bízom benne, hogy sérülésmentesen és sikeresen tudjuk zárni ezt az időszakot is.

DVTK-Hun-Therm – SERCO UNI Győr 94-87 (31-26, 18-18, 20-22, 25-21)

(Fotó:dvtk.eu)