Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Újabb részletek derültek ki a szombati tömegbalesetről

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt kamion és 37 autó karambolozott az M1-es autópályán tegnap kora délután. A baleset az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, Herceghalom térségében, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt.  

Az elsődleges adatok szerint a karambolban érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők: 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. Győrfi Pál információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyos, míg tizenkilencen könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az egyik áldozat holttestét a műszaki mentés közben, egy kiégett autóroncs alatt találták meg – közölte a rendőrség.

A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre, akik eloltották a tüzet, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. A roncsok elszállítása mellett a porvihar és az égő járművek oltása során keletkezett sár is nehezítette a takarítást. 

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

FRISSÍTÉS!

A tömegbalesetben egy 44 éves férfi vesztette életét, holttestét egy kiégett személyautó roncsa alatt találták meg; a rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket  

Közben tart a szalagkorlát helyreállítása Herceghalom térségében. Az Útinform vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint a munkálatok miatt a Hegyeshalom irányába vezető oldalon a belső sávot lezárták, torlódás alakult ki.

13:00

Befejezték a szalagkorlát javítását, az Útinform tájékoztatása szerint már mindkét forgalmi sáv szabadon járható.

Fotó: MTI/Lakatos Péter