Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal meghirdette Apáczai ösztöndíjprogram pályázatát a 2022/23. tanévre is.  Az Apáczai ösztöndíjprogram 2021/22. tanév 2. félévében megvalósult első pályázati időszakának sikerét jelzi, hogy csaknem 3.500 tanuló részesült már támogatásban, közel 450 millió forint összegben.  

Az új támogatási időszakra vonatkozóan a pályázatok benyújtásának feltételeiről a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal  honlapján és az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.  honlapon közzétett kiírás ad tájékoztatást.

Neked bejöhet?

A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9., 10. és 11. évfolyamának tanulói jogosultak. 

A rászorultsági helyzet és jó tanulmányi eredmény alapján jogosult tanulók 2022. szeptember 12-től szeptember 25-ig, a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén nyújthatják be pályázatukat.

Ne feledd, fontos a teljesítményed!

A havonta nyújtható tanulói támogatás összege a tanulmányi eredménnyel arányosan meghatározott. Az anyagi ösztönzés mellett -mentorok bevonásával- tehetséggondozó támogatást is biztosít a projekt a támogatási időszak teljes időtartamában."