Már a hetedik Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház április 23. és 27. között. 

A Miskolci Balett ismét neves koreográfusok, együttesek előadásait hívta meg a miskolci közönség és a látogatók számára. Minden előadás egy-egy érdekes szeletét mutatja meg a nemzetközi és hazai táncéletnek, trendeknek – olvasható a Miskolci Nemzeti Színház közleményében.

Kozma Attila, a Miskolci Balett és a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál művészeti vezetője idén is színes programot állított össze a miskolci tánckedvelő közönségnek. Az április 23-án kezdődő fesztivál a Miskolci Balett A szerelem hatalma című előadás bemutatójával indul. Az érdeklődők a GG Tánc Eger Ahogy tetszik újratöltve című Shakespeare feldolgozását és a Duna Táncműhely Tájképek című előadását is láthatják. A legkisebb közönségnek pedig a Közép-Európa Táncszínház Kócbaba című gyermekdarabját mutatják be, amit Halász Judit dalai inspiráltak. A zárónapon gálaműsorral készülnek, amelyet Zsuráfszky Zoltán táncművész kezdeményezésére szerveznek meg a tánc világnapja alkalmából. A Hazai Pálya című gálaműsoron a táncélet helyi szereplői vesznek részt, meglepetésvendégként pedig a belgrádi szerb Nemzeti Táncalapítvány és Balettiskola csapata csatlakozik hozzájuk – közölték a szervezők.

A fesztiválon nyílik meg Éder Vera és Gálos Mihály Samu fotókiállítása Silent Bodies címmel. A tárlaton a Miskolci Balett táncművészei láthatók. A fotókiállítás az évad végéig látható. A Horizont fesztivál részletes programja ITT található.

(Nyitókép: Gál Gábor)