A magyar horgászválogatott mindkét versenynapon az élen végzett. 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt.

“Idén a Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen került megrendezésre a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokság, amely december 4-én, vasárnap ért véget. A tavaly szeptemberben megrendezett első, ráadásul hazai rendezésű szakági világbajnokságon, Maconkán a történelmi bajnoki címet megszerző magyar csapat – soraiban az akkori egyéni világbajnok és egyéni ezüstérmes versenyzőkkel – csomagjai mellett az esélyesség terhével érkezett meg a télből a nyárba."

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye úgy fogalmaz:  a jellemzően a nagytestű halak fogására irányuló method feeder technika a legnépszerűbb horgász versenysport szakág, így a legutóbbi magyar országos bajnokság is több mint 400 nevezővel zajlott. 

Nemzeti válogatottunk elbírta az esélyesség terhét 

E mellett egyéni eredmények is vannak.  Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese  újabb egyéni világbajnoki címet nyert.  Szabó Bence egyéni ezüstérmet szerzett.

A nemzeti válogatott tagjai:
Polyák Csaba kapitány, Döme Gábor másodkapitány, Sipos Gábor csapatvezető; Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Kiss Péter, Novák János, Szabó Bence versenyzők; Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítők.

Gratulálunk a világbajnoki címhez!