Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több helyen lesz útlezárás, ezért a buszok terelt útvonalakon közlekednek majd.

Az ünnepi megemlékezés miatt 9:00-től várhatóan 9:30-ig lezárják a Zsolcai kaput a Soltész Nagy Kálmán utca – Hatvanötösök útja közötti szakaszon, ezért az 1-es, 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik.

A változás az alábbi megállóhelyekre vonatkozik:

1-es autóbusz: nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky utca, Búza tér/Zsolcai kapu megállót, helyette a Soltész Nagy Kálmán utca villamosmegállóban, majd a Szeles utcán áll meg, innen a megállóhelyei változatlanok.

3-as, 3A-s, és 7-es autóbuszok: nem érintik a Búza tér/Zsolcai kapu, Bajcsy-Zsilinszky utca megállót, helyette a Soltész Nagy Kálmán utca villamosmegállóban állnak meg.

Futóversenyt rendeznek az Egyetemváros területén, amely érinti a 20-as autóbuszvonal járatait. A verseny ideje alatt forgalomlassítás várható, a menetrend szerinti járatoknál a futók elhaladásától függően egy-két perces késésre kell számítani.

Ezen a napon – ahogyan a többi vasárnapon – a 44-es és az ingyenes áruházi buszjáratok nem közlekednek. A menetrendben aláhúzással jelölt 7-es és 21-es járatok nem érintik az Auchan és a LIDL áruházat.

/Nyitókép: mvkzrt.hu/