Kezdőlap KIEMELT

Ünnepi menetrendre és villamospótló autóbuszokra készüljünk Szilveszterkor

A belvárosi rendezvények miatt vasárnap változik a villamosközlekedés is.

Az év utolsó napján a villamosok a vasárnapi, az autóbuszok pedig vasárnapi, illetve a szabad-és munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek, kivéve a 43-as és 53-as járatokat, melyek ezen a napon egyáltalán nem közlekednek – adta hírül a Miskolc Városi Közlekedési társaság.

Igazodva a szilveszteri többletigényekhez, éjszaka többletjáratok indulnak az 1-es villamosviszonylaton, valamint a 14G-s, a 36-os, a 900-as és a 935-ös autóbusz-viszonylaton. Szilveszter éjjel villamospótló buszok közlekednek 22 órától másnap hajnal 3 óráig a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között.
 
A társaság közleményében arra is kitér, hogy a Villanyrendőr megállóhelyen garantált csatlakozások biztosítottak a villamosjáratok / villamospótló autóbuszok és az észak–déli tengelyen közlekedő autóbuszjáratok között. Az erre a napra érvényes csatlakozási táblázat az mvkzrt.hu/menetrend oldalról tölthető le.
 
Az Adventi Villamos vasárnapi menetrend szerint, de rövidebb üzemidővel közlekedik, indulási időpontjai:

  • Tiszai pályaudvar végállomásról: 10:20, 11:45.
  • Felső-Majláth végállomásról: 11:00, 12:30.

December 31-én, vasárnap éjszaka rendezvény miatt változik a villamosközlekedés, 22:00-tól január elsején 03:00 óráig a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek. Az első pótlóbusz a Tiszai pályaudvarról 21:55-kor, az utolsó 02:45-kor indul.
  
Az autóbusz-közlekedést érintő változásokról bővebb információ az MVK Zrt. Hivatalos weboldalán található.