A programban szereplő négy film egyesével járja be az országot: a nézők minden hónapban egy-egy alkotást láthatnak, akár hónapokkal a mozibemutató előtt.

A program ezúttal is a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok kínálatából állt össze.

Az országos kezdeményezés szeptemberben indult útjára és a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett mozitermek is csatlakoztak hozzá. Ráadásul a fesztiválhoz kapcsolódó vetítésekhez a legtöbb helyszínen, így Miskolcon is – a Művészetek Háza Béke Termében – társul egy beszélgetés a vetítést követően.

A XI. Mozinet Filmnapok következő vetítése a Művészetek Háza Béke Art Moziteremben lesz november 4-én, pénteken délután 17 órától. A filmrajongók A titokzatos nő (Heojil kyolshim) című feliratos dél-koreai misztikus krimit tekinthetik meg Park Chan-wook rendezésében.

Az Oldboy és A szobalány alkotója a legújabb filmjében szenvedéllyel és intrikákkal teli rejtélyhez invitál. A titokzatos nőért a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon megkapta a legjobb rendezőnek járó elismerést.

Röviden a tartalomról

Hae-jun nyomozó egy mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Seo-rae-val. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hae-jun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon.

Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.

Jegyinformációk, részletes program és filmismertetők a mozi honlapján – cinemis.hu – olvashatók.